Origami verhalenverteller

Origami verhalenverteller

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Deel:

Het is belangrijker dan ooit om de creativiteit van je kind te inspireren. Verhalen vertellen is een van de beste manieren om dit te doen. We hebben een oude favoriet, het origami-happertje, gecombineerd met de magie van het vertellen van verhalen! Dit moedigt kinderen aan om inventieve fictieve verhalen te maken. De origami is een creatieve manier om je kinderen te helpen met hun verbeeldingskracht en artistieke vaardigheden, maar het helpt hen ook om hun fijne motoriek te ontwikkelen door het papier te vouwen en de verschillende verhaalelementen te tekenen.

Wat je nodig hebt

 • Pen
 • Een vierkant vel papier
 • Kleurpotloden / stiften / krijtjes
 • Fantasie!

origami diy

Stappen:

 1. Vouw het papier van hoek naar hoek en maak een driehoek
 2. Vouw het opnieuw van hoek naar hoek, vouw alles open zodat je vier kleine driehoeken ziet
 3. Vouw het papier dubbel om acht secties te maken
 4. Vouw een hoek naar het midden van het vierkant
 5. Herhaal met de andere drie hoeken
 6. Je krijgt nu een kleinere vierkant
 7. Draai het papier om en vouw de hoek naar het midden
 8. Herhaal met de andere drie hoeken om een ​​vierkant te onthullen
 9. Vouw en ontvouw de onderkant van het vierkant naar boven
 10. Vouw en open de linkerrand van het vierkant naar rechts
 11. Duw de vier hoeken van het vierkant samen in het midden en schuif vervolgens vier vingers in de flappen van je verteller, waarbij je de vouwen naar achteren vouwt zodat je vingers erin passen
 12. En VOILA, je hebt het happertje gemaakt!

Hoe te spelen

 • Zodra de Origami-happer is gemaakt, kun je beslissen welke leuke, gemakkelijke afbeeldingen je wil tekenen. Begin met vier personages aan de voorkant. Bijvoorbeeld een teddybeer, kat, cactus of banaan.
 • Aan de andere kant moet je de bestemming tekenen, zoals weelderige bossen of uitgestrekte woestijnen.
 • De laatste tekening is om na te denken over een plotwending, zoals het personage dat voor een uitdagingen staat of verliefd wordt, enz.
 • Nadat de happer is gemaakt en alle plaatjes zijn getekend en ingekleurd, is het tijd om te beginnen met het maken van enkele verhalen!
 • Steek je vingers in de origami alsof je iemand zou knijpen en beweeg je vingers op en neer en van links naar rechts. Het kind kan het personage kiezen waar het verhaal over gaat.
 • Als ze de kat kiezen, moet je beginnen met spelen door het woord te spellen met je vingers, drie keer op en neer en van links naar rechts, k - a - t.
 • Vervolgens kan het kind één van de bestemmingen kiezen. Trek op dat moment de bestemming omhoog en bekijk welke actie er gaat gebeuren in het verhaal.
 • Zodra je alle elementen van je verhaal hebt gekozen, kan je kind je een verhaal vertellen. Vertel ze dat ze moeten nadenken over een begin, midden en einde.

Voor oudere kinderen kun je dit nog uitdagender maken door ze hun verhaal in een notitieboek te laten schrijven. Moedig je kind aan om dit verhaal voor te lezen wanneer het klaar is. Dit kan hun spreekvaardigheid in het openbaar vergroten en hen ook vertrouwen geven in hun ideeën en capaciteiten. Gebruik deze origami-happertjes als een verhaal starter om je kind aan het denken te zetten over hoe verhalen worden gestructureerd en geschreven.

Veel plezier en laat je fantasie de vrije loop!