Gezonde snack - Watermeloen pizza

Gezonde snack - Watermeloen pizza

Door Babysits
2 minuten leestijd

Watermeloen is een gezonde snack die je helpt gehydrateerd te blijven en ervoor zorgt dat je alle vitamines krijgt die je nodig hebt. Naast dat je met deze watermeloen tijdens deze warme zomerse dagen gehydrateerd blijft, is de watermeloen pizza ook nog eens Instagram-waardig!

De watermeloen is de perfecte snack. Zoals je misschien al geraden had, bestaat de watermeloen vooral uit water! Dit is een eenvoudig recept dat jij en je (oppas)kinderen helpt gehydrateerd te blijven, zelfs als ze niet veel water drinken.

Maak je geen zorgen, je hoeft het deeg van de pizza niet te bakken of naar de winkel te rennen om tomatensaus of mozzarella te kopen!

We hebben een pizzarecept gemaakt, meestal gemaakt van fruit, noten en andere gezonde topping-ideeën. Dit recept is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij het bereiden van het eten, omdat je de ingrediënten zelf allemaal mag en kan kiezen! Als je ervoor kiest om de Watermeloen pizza op dezelfde manier te maken als wij, is hier ons recept:

Gezonde snack maken watermeloen pizza

Wat je nodig hebt voor de watermeloen traktatie

  • Watermeloen
  • Yoghurt
  • Aardbeien
  • Bosbessen
  • Bramen
  • Perzik
  • Kokos (versnipperd)
  • Chia zaden

Deze gezonde snack maken

Allereerst moet je de basis voor de pizza maken. Snijd de watermeloen in plakjes (de plakjes moeten van de hele watermeloen gemaakt worden, dus niet in de lengte doormidden snijden!). Snijd de watermeloen pizza hierna in 8 even stukjes.

Nu is het tijd om yoghurt op de watermeloen pizza stukjes te smeren. Verdeel de yoghurt gelijkmatig over alle 8 stukken. Nu begint het leuke gedeelte. Pak je fruit toppings bij de hand en bedek de stukken ermee! Om in stijl te eindigen, voeg je wat geraspte kokos- en chiazaden toe voor de finishing touch. Vergeet er vooral geen Instagrammable foto van te maken!

Dat is het! Makkelijk toch?

Extra tip: als je wat extra knapperigheid wilt toevoegen aan je watermeloen pizza, raden we je aan deze 15 minuten in de vriezer te bewaren!

watermeloen pizza gesneden

Als je ons recept leuk vond, kijk dan eens naar onze andere gezonde recepten. Deel jouw versies van onze recepten op sociale media en vergeet niet om #BabysitsNL te tageen, zodat we ze kunnen zien!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan