Leuke winteractiviteiten

Leuke winteractiviteiten

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Deel:

De wintervakanties staan voor de deur, waardoor dit het perfecte moment is om een paar leuke seizoensgebonden, feestelijke activiteiten met jullie te delen! Als inspiratie hebben we zes activiteiten verzameld die je samen met jouw kinderen kan doen, waar niet alleen zij, maar ook de rest van het gezin van zullen genieten.

Familie fotoshoot

Jullie zullen vast de kerstfoto’s uit films en series kennen, maar maken jullie deze ook zelf? Het is niet alleen een leuke manier om de decemberfestiviteiten te vieren, het is ook nog eens een geweldige manier om de familie elk jaar vast te leggen - kinderen groeien te snel op! Je zult zeker nog vele jaren terugblikken op deze foto's, vooral als je er een leuke, creatieve draai aan geeft. Denk bijvoorbeeld aan een foto waar iedereen een rode Rudolf neus op heeft of een grappige kersttrui draagt.

Bordspellen

Leg je elektronica opzij en stof de bordspellen af voor een leuke middag spelletjes spelen met de kinderen. Zo breng je ieders fanatieke kant naar boven. Voor je het weet, is het uren later en zullen je kinderen je voor de derde keer vragen om "een laatste ronde” te spelen. Hoe komen jullie er anders achter wie de echte Monopoly kampioen is?

Filmmarathons

Deze kan niet ontbreken op de lijst, wie heeft er nou geen zin in een filmmarathon? Vooral als het buiten koud en regenachtig is. Verzamel alle kussens en dekens in het huis, maak voor iedereen een kop warme chocolademelk en geniet van een heerlijke middag en/of avond met de favoriete films van je kinderen. Maak ook een keer een ​​kussenfort met de kinderen, waar ze de films in kunnen kijken!

Kerstkoekjes bakken

Het is altijd een goed idee om koekjes te bakken, maar nu is het perfecte moment om kerstkoekjes te bakken! Heb samen met de kinderen heel veel plezier in het maken en versieren van de koekjes, geef deze een leuke kerstthema. De vraag wordt dan al snel, wie de coolste kerstkoekjes kan maken? Het eten van deze heerlijke creaties aan het eind van de dag zal minstens net zo leuk zijn als het maken ervan was!

Schaatsen

Na een aantal dagen lekker warm binnen een film te hebben gekeken en bordspelletjes te hebben gespeeld, is het nu tijd om naar de plaatselijke ijsbaan te gaan. Een hele leuke plek om samen de dag schaatsend door te brengen, zo kan je tegen elkaar racen, maar ook nieuwe trucs en dansbewegingen op het ijs leren. Voor alle kinderen die voor het eerst schaatsen of die wat meer oefening nodig hebben, hebben veel ijsbanen vaak stoelen die ze tijdens het schaatsen kunnen vasthouden.

Goede voornemens

Laat uw kinderen een beetje nadenken over het volgende jaar en samen met hen brainstormen over een aantal goede nieuwjaarsvoornemens. Willen ze misschien een nieuwe sport leren? Een nieuwe hobby oppikken? Of moeten ze hun kamer iets vaker opruimen? Laat ze het opschrijven! Dit kan gemakkelijk worden veranderd in een leuke knutselactiviteit door hen hun lijst met nieuwjaarsvoornemens te laten versieren. Bonus: je hebt weer wat nieuwe kunst voor op de koelkast!

Hopelijk hebben we je een aantal nieuwe activiteiten gegeven om deze vakantie met de kinderen uit te proberen! We hebben deze winteractiviteiten ook voor jullie samengevat in de volgende infographic. Hoeveel activiteiten gaan jullie van dit lijstje afvinken?

Change this image description

We hebben je hulp nodig!
We doen een beroep op gekwalificeerde professionals in de kinderopvang om zich aan te melden en hun huidige beschikbaarheid op het Babysits-platform bij te werken. Lees meer
Samen willen we degenen ondersteunen die op dit moment helpen en wellicht een gekwalificeerde oppas nodig hebben. Dokters, verpleegkundigen, apothekers en alle anderen die de gemeenschap ondersteunen.
Volg altijd de voorschriften van de lokale overheid op basis van de huidige situatie in jouw regio.