De verschillen in oppastarieven door heel Nederland

De verschillen in oppastarieven door heel Nederland

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Het is bijna zo ver, je hebt een welverdiend avondje gepland met je vrienden en een top oppas gevonden om op je kinderen te passen. Ze is enthousiast, woont in de buurt en is die avond beschikbaar. Jullie hoeven alleen nog het uurtarief te overleggen, maar hoeveel ga je haar aanbieden? Wat krijgt de gemiddelde Nederlandse oppas eigenlijk betaald? Dit hebben wij voor jullie uitgezocht!

In Nederland wordt een oppas gemiddeld €6,48 per uur per kind betaald. In de provincie Drenthe is het gemiddelde uurtarief van een oppas het laagst met €5,70 per uur. In Groningen verdienen oppassen gemiddeld het meest met €6,36 per uur. Wat betekent dat de gemiddelde tarieven tussen de 12 provincies weinig verschillen, slechts een verschil van €0,66 tussen het hoogste en laagste tarief.

Houd er wel rekening mee dat dit het gemiddelde uurtarief is. Het is belangrijk dat je andere factoren ook meeweegt bij het afspreken van een uurtarief met de oppas. Zo vragen oppassen meestal iets meer als ze ook andere taken, zoals koken en kleine huishoudelijke klusjes, moeten doen. Vaak worden jongere oppassen ook iets minder betaald dan ervaren oppassen.

Benieuwd hoeveel er gemiddeld voor een oppas in jouw provincie per uur wordt betaald? Neem dan snel een kijkje naar de onderstaande infographic!

Change this image description