Naar het strand gaan met een baby

Naar het strand gaan met een baby

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Het is zomer! Er is niks heerlijker dan lekker naar het strand gaan en genieten van de zee en het lekkere weer. Maar hoe moet je dat doen als je net een baby hebt gekregen of moet oppassen op een baby?

Zozwanger.nl geeft je daarom 6 super handige en praktische tips voor een dagje strand met je kleine!

1. Smeer je baby goed in

Omdat een baby nog een hele kwetsbare huid heeft, moet je hem/haar altijd insmeren voordat hij/zij in de zon gaat. Smeer je kleine dan ook altijd in met factor 30 of zelfs hoger. Ga je naar het strand? Dan is het verstandig om jouw kleine van te voren al in te smeren. En vergeet niet om dit om de twee uur te doen!

2. Schaduw!

Baby’s moet je eigenlijk zo min mogelijk blootstellen aan de zon. Zorg er dus voor dat je op het strand in de schaduw kan zitten. Dit kan door middel van een parasol of misschien wel een klein tentje.

3. Tijd om te slapen?

Baby’s slapen veel. Daarom is het fijn om een plekje te creëren waar zij een dutje kunnen doen. Dit zou in een klein strandtentje kunnen. Deze beschermt jouw kleine namelijk tegen de zon, de wind, maar ook tegen het zand. Let er overigens wel op dat het niet te heet wordt in dat tentje!

4. Tips voor tijdens het voeden

Geef je geen borstvoeding? Neem dan een thermoskan met heet water mee en een fles met koud water. Zo kan je de melk van de baby op een goede temperatuur brengen. Is het water in de thermoskan te veel afgekoeld? Dan kan je vast wel terecht bij een strandtent in de buurt.

5. Zonnehoedje en zwemluiers

Bescherm jouw baby met een zonnehoedje! Zo voorkom je dat jouw kleine ziek wordt en een zonnesteek krijgt. Neem ook een zwemluier mee, zodat jullie samen lekker kunnen badderen. Houd er wel rekening mee dat deze zwemluiers gemaakt zijn om ontlasting op te vangen in het water, maar niet om urine te absorberen. Doe de zwemluier dan ook alleen aan als je het water in gaat.

6. Bescherm de oogjes

Bescherm de ogen van je kleine! Zeker op het strand kan de zon aardig fel zijn. Zet je baby daarom een zonnebril op. Er zijn speciale baby zonnebrillen verkrijgbaar met een UV-bescherming van 100%. Waarschijnlijk vindt de kleine de zonnebril niet meteen leuk. Laat hem/haar dan ook eerst wennen aan de bril door hem regelmatig even op te zetten.

Met deze 6 tips ben je goed voorbereid op een dagje strand met je baby. Geniet van de stranddag en vergeet vooral je eigen zwemkleding niet mee te nemen!

Zozwanger & Babysits

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zozwanger.nl

Zozwanger schrijft artikelen over zwanger worden, peuters en pasgeboren baby’s. Zij werken samen met experts en zorgen ervoor dat hun artikelen zo betrouwbaar mogelijk zijn en waardevolle informatie bevatten voor jonge aanstaande ouders, maar ook voor oppassen.

De samenwerking met Zozwanger sluit goed aan bij de visie van Babysits om ouders en oppassen te helpen en hen empowerment te geven en vormt zo een mooie aanvulling met een schat aan informatie. Op deze manier dragen Zozwanger en Babysits een steentje bij aan zoveel mogelijk blije ouders, baby’s en peuters!