4 tips voor regenachtige dagen

4 tips voor regenachtige dagen

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Helaas komt het vaak voor dat je niet lekker kan buitenspelen, omdat het regent, stormt of onweert. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met wat je kunt doen tijdens zulke regenachtige dagen. Met de onderstaande activiteiten zullen de kinderen veel plezier beleven!

Schattenjacht in huis

Ahoy Piraten! Organiseer een speurtocht door het huis. Hoe meer fantasie en creativiteit je toevoegt, des te spannender het wordt voor de kinderen. Je kan bijvoorbeeld een piraten schattenjacht houden, waarbij er ‘opeens’ flessenpost te vinden is in het bad of de gootsteen. Deze flessenpost bevat een brief en een schatkaart van de vader van Pipi Langkous en onmiddelijk kunnen de kleintjes op avontuur gaan in het huis. Bereid verschillende schuilplaatsen en taken voor die de kinderen moeten doen om vooruit te komen.

Een iets eenvoudiger optie is om een speurtocht door middel van foto's te maken, waarbij jij kleine afbeeldingen op verschillende plaatsen in het huis verbergt. De kinderen ontvangen de eerste notitie of tekening die een plaats of object in het huis voorstelt; bijvoorbeeld de bank. Op de bank is er dan een nieuw briefje met een nieuwe schuilplaats te vinden. Dit gaat zo door, totdat ze bij de echte schat aankomen.

Bordspellen

Haal de oude games weer tevoorschijn! Neem de tijd en speel een uitgebreide ronde van je favoriete spellen. Sommige van de grote en kleine klassiekers zijn Mens erger je niet, Monopoly en Scrabble.

Als je thuis geen leuke games hebt liggen kan je er ook zelf een paar spelen. Een erg grappig spel is "Wie ben ik?": Schrijf de namen van enkele beroemde mensen, bekende personages uit een serie of zelfs enkele familieleden op kleine stukjes papier die de teamgenoten op het voorhoofd kunnen plakken. Stel vervolgens allemaal vragen die met ja of nee worden beantwoord en probeer te raden wie je bent. Ben ik een vrouw? Woon ik in de Verenigde Staten? Ben ik een echt persoon? Onder andere deze vragen helpen je om te winnen!

Bouw een hut

Gebruik stoelen, salontafels, kussens en dekens om de coolste en grootste hut ooit te bouwen! Deze hut is super comfortabel om rustig te gaan lezen en tekenen, maar eigenlijk kent de verbeelding geen grenzen. De hut kan een kasteel zijn, een winkel of misschien wel een school. Bouw je eigen kleine wereld in je woonkamer of kinderkamer!

Verkleden

Kijk in de kostuumdoos en laat het verkleden beginnen! Je kunt echte kostuums gebruiken of gewoon kleding die je al hebt. Het is leuk om je te verkleden als bijvoorbeeld een model, een politie agent en een boef of misschien als een persoon die je kent. Ook kun je met wat creativiteit oren en een staart knutselen en je zo verkleden als dieren, zoals een olifant of een kat.

Bios-avond (of dag)!

Alle kinderen houden van een geweldige filmavond! En hoe meer creativiteit en verbeeldingskracht je hebt, hoe aangenamer de hele avond zal zijn. Begin met het kiezen van een film (waarschijnlijk de grootste uitdaging van allemaal) en benoem een ticketverkoper. Hij maakt bioscoopkaartjes en regelt zitplaatsen en briefings. Iemand anders kan de kioskverkoper zijn waar je popcorn en drankjes kunt kopen en dan kan de filmavond al beginnen.

Om de filmavond een beetje leerrijker te maken, kun je vragen over de film stellen, de film bespreken en de kinderen laten beoordelen. Neem verschillende dingen op die in de film zijn gebeurd om te zien wat ze zich herinneren en hoeveel ze begrepen.