Papadag

Papadag

Door Babysits, 4 minuten leestijd

Deel:

Hoe zou je je vader omschrijven? Is hij sterk, zorgzaam, liefhebbend, aardig? Als we ouder zijn, kunnen onze percepties veranderen. Als kind herinner je misschien je papa als de leuke, grappige ouder, terwijl hij een meer verantwoordelijke en serieuze rol speelde. Als je als volwassenen terugkijkt, kun je soms een ander beeld hebben over je vader. Onderschatten we onze vaders? Zijn ze alleen de "helpers" en "grappenmakers" van de familie? De laatste jaren is de rol van de moderne vader volledig geëvolueerd. Deze rolverandering kan moderne vaders overweldigen, waardoor ze zich verward voelen over wat ze kunnen doen om aan deze nieuwe rol te voldoen.


Voordat je dit artikel leest, willen we je informeren dat een gezin niet altijd bestaat uit een moeder en een vader. Of een gezin nu bestaat uit een moeder en vader, 2 moeders, 2 vaders, een alleenstaande moeder of vader of een compleet andere combinatie - een gezin moet altijd een vereniging zijn die wordt gevormd door steun, samenhorigheid en natuurlijk liefde. We willen duidelijk elk type gezin en ouder met dit artikel aanspreken.


De gezinsdynamiek is veranderd, het is niet langer de plicht van een moeder om thuis te blijven en te koken, terwijl de vader naar zijn werk gaat. In veel gevallen gaan beide ouders aan het werk, daarom moet de opvoeding redelijk worden verdeeld. Het hebben van een huishouden met twee werkende ouders geeft een positieve boodschap af, het toont partnerschap en gelijkheid. De moderne vader verandert langzaam het stereotype van vaders over de hele wereld.

de veranderende rol van een vader

Ochtendroutine met papa

Ochtendroutines zijn zelden leuk, geen enkele ouder of kind wil ooit zijn knusse bed verlaten om naar werk of school te gaan. Ouders moeten om de beurt de kinderen wakker maken. Ben jij vandaag ‘de wekker’ voor de kinderen? Dan kan je partner nog een paar minuten in bed blijven liggen of de koffie rustig opdrinken. Om het wakker maken van de kinderen wat leuker te maken, kun je het klaarmaken voor school brengen als een spelletje, zodat de kinderen enthousiast worden voor de dag.

Wie zegt dat vaders niet kunnen koken?

Er zijn veel beroemde koks over de hele wereld die mannen zijn. Wees creatief met enkele leuke lunches voor de kinderen. Het hoeft niet moeilijk te zijn, kinderen eten namelijk vaak met hun ogen. Maak het eten aantrekkelijk en het komt goed! Voeg bijvoorbeeld een verrassingselement toe aan hun lunchboxen. Op deze manier kijken de kinderen uit naar hun papa-lunch. Snack voor kinderen

Daddy Day

Soms zijn vaders de kostwinner in het gezin. Als dit het geval is, moet papa proberen een papadag te hebben met zijn kind(eren). Hier neemt de vader een vrije dag om samen met zijn kind(eren) iets leuks te gaan doen of thuis wat kwaliteitsvolle tijd door te brengen. De vader kan dit gebruiken als een gelegenheid om een extra sterke band met de kinderen te krijgen en te laten zien dat vaders leuk en verantwoordelijk zijn. De partner kan op deze dag me-time inplannen en tot rust komen van de hectiek.

Papa routine voor het slapengaan

Bedtijd is altijd een geweldige manier om kwaliteitsvolle tijd door te brengen met je kinderen. Vaders stoppen graag hun kinderen in bed en vertellen ze een verhaaltje voor het slapengaan. Coole vaders lezen niet altijd een boekje voor, maar vertellen ook vaak over de avonturen die zij hadden als kind. Kinderen vinden het altijd geweldig om te horen over de avonturen die hun vader heeft beleefd toen hij klein was. Hier leren zij ook veel van.


Vaders kunnen zich geïntimideerd voelen door hun nieuwe rol als ouder. Omdat de maatschappij is veranderd sinds we kinderen waren, is het moeilijk om te weten waar je begeleiding kunt vinden. Het is onwaarschijnlijk dat onze ouders enige ervaring hebben met de nieuwe moderne familie-eenheid, omdat ze opgroeiden in meer traditionele huishoudens. Tegenwoordig hebben beide ouders de vrijheid om elke gewenste rol te spelen. Het is belangrijk om een diverse familie-eenheid te hebben waar beide partners gelijk zijn.

We weten dat de meerderheid van de vaders vanwege hun werk vaak geen kwaliteitsvolle tijd kunnen doorbrengen met hun kinderen, maar met de bovenstaande suggesties zullen je kinderen je als een geweldige vader herinneren!