Activiteiten dagje uit

Activiteiten dagje uit

Dagje uit

Moet je een hele dag oppassen op de kinderen? Plan dan een leuk uitje met de oppaskinderen, mits de ouders natuurlijk toestemmen. Er zijn zoveel leuke plaatsen waar je met de kinderen naartoe kan gaan. Hieronder staan enkele tips voor een uitje.

Kinderboerderij

Kinderboerderij

Neem je oppaskindjes dan eens een keer mee naar de kinderboerderij. Een bezoek aan de kinderboerderij is een feest voor kinderen die van dieren houden. Het is dé plek om kinderen kennis te laten maken met verschillende dieren zoals paarden, geiten, kippen, konijnen enzovoorts. Kinderen zullen zich uitstekend vermaken! Zij kunnen zich helemaal uitleven en bovendien is zo'n dagje uit naar de kinderboerderij ook erg leerzaam voor hun.

Park

Park

Een park of een speeltuin in de buurt? Maak dan een uitstapje naar het park! Kinderen vinden het leuk om buiten te zijn! Vooral als er een speeltuin in de buurt is waar de kinderen zich flink kunnen uitleven. Wanneer er een vijver met eendjes in het park is, is het leuk om samen met de oppaskinderen de eendjes te voeren. Daarnaast is het in de zomer natuurlijk heerlijk om op het gras te gaan picknicken. Vul een picknickmand met allerlei snacks, en niet te vergeten een deken, hoed, speelgoed voor buiten en zonnebrandcreme!

Midgetgolf

Midgetgolf

Als je iets sportievers met de kinderen wilt doen, probeer dan eens midgetgolf. Midgetgolf is een leuke en stimulerende bezigheid voor kinderen om hun speelse kant naar voren te brengen. Met kleurrijke banen en creatieve obstakels, blijven de kinderen bezig en uitgedaagd. Houd de dingen geïnteresseerd door een kleine schijnwedstrijd te maken! Houd er rekening mee dat de meeste minigolfbanen in de wintermaanden gesloten zijn.

Museum

Ben je aan het oppassen op een kind met een obsessie voor dinosaurussen, ruimtes, ridders en prinsessen? Ze meenemen naar een museum kan een leuk en leerzame ervaring zijn. Ga naar een museum dat het beste past bij de interesses van het kind! Als ze de hele dag met dinosaurussen spelen, neem ze dan mee naar het natuurhistorisch museum. Er zijn zelfs enkele museums die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, met tal van interactieve tentoonstellingen. Hoewel de meeste grote musea in steden zijn, zou je ook een leuke lokaal museum moeten kunnen vinden, zelfs in een kleinere stad.

Meer tips ontvangen?