Verspreid de liefde

Verspreid de liefde

Door Babysits, 5 minuten leestijd

Wat betekent Valentijnsdag voor jou? Zijn het de extravagante geschenken, de liefdesverklaringen via sociale media of betekent Valentijnsdag iets meer voor jou? Valentijnsdag is namelijk dé aangewezen dag waarin we onze liefde voor onze partners, ouders, kinderen, teamgenoten, collega's, leraren of zelfs babysitters kunnen tonen. Je kunt je liefde voor hen tonen door oprechte gebaren, zoals een kopje koffie te brengen, een bosje bloemen te geven of een zelfgemaakt cadeautje te geven aan hen. Aangezien Valentijnsdag de dag van de liefde is, moet je ook zeker niet vergeten om goed voor jezelf te zorgen en te oefenen om van jezelf te houden.

Het is is één van de belangrijkste rollen als ouder om de kinderen te leren over zelfliefde en hoe ze de liefde voor anderen kunnen uiten. Elke ouder wil dat zijn kind opgroeit met zelfvertrouwen en een liefhebbende aard. Ouders zijn het eerste rolmodel van een kind en kinderen weerspiegelen hen vaak. Dit is waarom het uiterst belangrijk is voor ouders om hun kinderen elke dag te leren om van zichzelf en van anderen te houden door middel van woorden en daden. Hier zijn enkele nuttige tips om dit te bereiken;

Zelfzorg

Als ouder kun je je vaak overweldigd voelen als het gaat om het gezinsleven. Ouders kunnen hun identiteit verliezen als ze zichzelf eerst als een ‘ouder’ beschouwen en zich daarna pas beschouwen als een ‘individueel persoon’. Het is daarom dan ook niet ongewoon dat ouders soms last hebben van een burn-out. Ouders moeten soms wat vrije tijd nemen om voor zichzelf te zorgen. Dit is niet alleen goed voor henzelf, maar ook voor de kinderen! Zodra jij als ouder goed in je vel zit, zullen de kinderen dit ook merken en deze positiviteit overnemen. Maar niet iedereen kent mensen die op de kinderen kunnen passen, zodat je een dagje voor jezelf in kan plannen. Voor sommige ouders is het daarom dan ook moeilijk om vrij te nemen. Dit is waarom het een goed idee is om een oppas in te huren als je problemen ondervindt bij het vinden van kinderopvang. Dit kan ouders helpen om stress te verlichten en te ontspannen na een hectische dag. Hier zijn enkele van onze favoriete ideeën;

  • Dinner date met vrienden, familie enz.
  • Ga wandelen / rennen, om endorfines vrij te laten en stress te verlichten
  • Heb een reünie met goede vrienden om je batterij weer op te laden
  • Heb een spa dag thuis. Ga bijvoorbeeld lekker in bad en luister naar ontspannende muziek

Omring jezelf met positieve mensen

De gemeenschap waarin je jezelf omringt, kan veel steun en liefde voor jou en je gezin bieden. Een sterke gemeenschap kan veel mogelijkheden bieden voor groei en ervaring. Hechte gemeenschappen kunnen ouders helpen omringen met mensen die op zoek zijn naar hun beste interesses en werken aan vergelijkbare doelen. Als je een actief lid van een gemeenschap bent, kun je de steun krijgen die je nodig hebt om te slagen en kan het je kinderen leren over vriendschap en hoe ze hun vrienden kunnen ondersteunen en liefhebben.

Wees lief voor jezelf

Maak je geen zorgen als je ergens niet in slaagt of een opvoedingsfout maakt, we zijn allemaal mensen en fouten maken hoort er nou eenmaal bij. Je hebt twee opties, je kunt jezelf neerhalen of jezelf motiveren. Vertel jezelf dat het in orde komt en herinner jezelf wat betreft al de dingen die je wel goed hebt gedaan in de opvoeding. Iedereen twijfelt soms wel eens aan zichzelf, maar vergelijk jezelf nooit met anderen, je bent op een unieke en individuele reis met je kinderen en je moet jezelf alleen met jezelf vergelijken.

Verwijder beperkende overtuigingen over je eigenwaarde of opvoeding en spreek vriendelijk over jezelf in gedachten. Dit kan echt een verschil maken in je humeur en stressniveau. Onze grootste criticus is natuurlijk onze eigen geest en we moeten leren om die twijfelende stemmen niet te laten winnen. Onze kinderen zijn zich zeer bewust en gedragen zich als sponzen. Negatieve opvattingen over jezelf zullen door je kinderen worden gevoeld en kunnen een negatieve invloed op hen hebben.

Geef aan anderen

Geven aan anderen kan een van de beste gevoelens ter wereld zijn. Het is een geweldig idee om het hele gezin erbij te betrekken, dit kan je kinderen vanaf jonge leeftijd leren over het belang van delen en iets teruggeven aan de samenleving. Het kan zo simpel zijn als grootouders een knuffel geven of Valentijnskaarten maken voor hun oppas of leraar. Vaak zijn de goedkoopste geschenken het kostbaarst en helpen ze je contact te maken met anderen.

Spread the love

Hoewel Valentijnsdag een dag is om liefde te delen, is het belangrijk om van onszelf en anderen te houden elke dag van het jaar. Het kan heel eenvoudig zijn! Wandel ‘s avonds voor 30 minuutjes, geef een knuffel aan de oppas, bedank iemand enz. En onthoud dat liefde voor jezelf niet alleen belangrijk is voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Het kan hen helpen om te groeien tot een zelfverzekerde, plezierige volwassenen! En dat wil je natuurlijk. :)