Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Deel:

18 mei 2020 - Door de uitbraak van het Coronavirus worstelen veel ouders met kinderopvang. Dit is waarom wij onze community zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Rekening houdend met de nieuwe richtlijnen van het RIVM, proberen wij zo goed mogelijk advies te geven aan onze community. Tijdens de persconferentie is er aangegeven dat uit verschillende onderzoeken in binnen- en buitenland blijkt dat kinderen zelden heel ziek worden van het Coronavirus en weinig bijdragen aan de verspreiding van het virus. Dit is waarom een aantal maatregelingen zijn veranderd.

Op het moment is het toegestaan om fysiek op kinderen te passen. Ook de scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang mogen hun deuren weer openen en er wordt verwacht dat zij op 8 juni 2020 allemaal weer 100% open zijn. Deze maatregelingen zijn aangepast, omdat de experts met grote zekerheid hebben aangegeven dat dit geen onaanvaardbare risico's voor kinderen, hun families en voor leerkrachten oplevert (NJI, 2020).

Hiernaast is ook het uitoefenen van de meeste contactberoepen weer mogelijk, zoals rij-instructeurs, (para)medische beroepen, medewerkers in uiterlijke verzorging en alternatieve geneeswijzen. Tot slot, mogen ook alle leeftijden in de buitenlucht in groepsverband sporten en zijn de zwembaden en bibliotheken weer geopend.

Hierbij gelden echter wel aangepaste richtlijnen. Wij vragen dat onze community het advies opvolgt en zich houdt aan ons beleid wat betreft veilig oppassen in tijden van sociale afstand. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Voor ouders en oppassen die wegens de coronacrisis geen fysieke oppas/oppaswerk meer willen, hebben wij twee nieuwe functies gelanceerd, namelijk oppassen op afstand en online huiswerkbegeleiding.

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand

Wil je meer weten over veilig oppassen in tijden van sociale afstand of andere dingen omtrent het Coronavirus? Lees meer in de specifieke artikelen die wij daarvoor geschreven hebben:

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand

Oppassen op afstand

Online huiswerkbegeleiding

Tips en activiteiten voor de thuisblijvers