5 zomeractiviteiten voor kinderen

5 zomeractiviteiten voor kinderen

Door Babysits, 3 minuten leestijd

De zomer is het beste seizoen om buiten te spelen en te genieten van de lange dagen en warme avonden. Na een tijdje is het mogelijk dat springtouwen, voetballen en spelen in het peuterbadje saai worden en zijn er nieuwe ideeën nodig voor de kinderen. Dit is waarom wij 5 super leuke zomeractiviteiten voor kinderen en volwassenen hebben opgesomd.

1. Gigantische zeepbellen

Iedereen kan bellenblaas uit de supermarkt halen, maar het is nog veel leuker als je ze zelf kan maken. Volg het onderstaande zeepbel recept en jij bent de held in de tuin. Je hebt nodig:

 • Een half glas water
 • ⅓ glas vloeibare glycerine
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • Wol
 • Twee rietjes

Meng alles in een kom, giet het mengsel in een luchtdicht bakje en wacht twee dagen. Wanneer al het schuim op de mix is verdwenen, kun je een stuk wol door twee rietjes trekken en het in een cirkel knopen. De rietjes dienen als handvatten en de wol wordt door het mengsel getrokken.

2. Spons bommen

Alle kinderen houden van een waterballonnen gevecht. Maar de kleine stukjes die daarna in het gras liggen, zijn echt vervelend en kunnen alleen met veel moeite weer worden opgeruimd. Gebruik als alternatief de spons bommen! Ze zijn heel gemakkelijk te knutselen en zorgen voor een geweldige afkoeling op warme dagen. Of het nu voor een grotere groep kinderen of gewoon één kind is, maak wat spons bommen, laat ze in water weken en begin een gevecht! Voor 5 spons bommen heb je nodig:

 • 12 stuks kleurrijke sponsdoeken
 • 10 sponzen
 • Ongeveer 5 elastiekjes (één elastiekje per bom)

Instructies:

 • Snijd de sponsdoeken in reepjes van ongeveer 2,5 cm breed.
 • Snijd de sponzen ook in reepjes. Omdat dit meestal een beetje moeilijker is, moet een ouder of de oppas dit overnemen van het kind.
 • Breng de stroken samen als een bos bloemen en knoop ze in het midden samen met een elastiekje.
 • Dat was het! Het watergevecht kan beginnen!

Water gevecht

3. Zelfgemaakt ijs om af te koelen

Buitenshuis spelen kan behoorlijk vermoeiend zijn, vooral bij hoge temperaturen. Wat is er dan beter dan een zelfgemaakt ijsje op een stokje? Het is super makkelijk met het volgende recept:

Meng eenvoudig water (of melk) met vruchtensap of fruitpuree en plaats dit in een bakje voor ijsblokjes. Vries dit ongeveer voor 20 minuten en doe dan de ijsstokjes in het mengsel. Hierna kun je het mengsel weer in de vriezer leggen. Na een aantal uur kan er van het heerlijke zelfgemaakte ijsje worden genoten.

4. Ga naar het zwembad

Als het peuterbad en de tuinslang te saai worden, is het zwembad altijd een goed idee. De kleintjes kunnen spetteren, de wat oudere kinderen kunnen leren zwemmen en de grote kinderen kunnen zelfs van de duikplank afspringen. Wie durft?!

5. Plakboek

De zomer is het seizoen waarin de meest opwindende avonturen plaatsvinden. Bovendien zorgt de zon ervoor dat je prachtige foto's kunt maken, vooral 's avonds. Dus waarom niet samen een fotoalbum maken? Print de beste foto's, verzamel de mooiste herinneringen van de vakantie en leg je favoriete herinneringen vast in een fotoalbum.

Heb je zin in de zomer en onze 5 zomeractiviteiten? Waar wacht je nog op? Laten we het zomeravontuur ingaan! Vergeet niet ons te taggen op @BabysitsNL op Instagram of Facebook als je één van onze knutselideeën kopieert.