Het oppastarief wereldwijd

Het oppastarief wereldwijd

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Benieuwd hoeveel je je oppas moet betalen of hoeveel andere oppassen vragen voor hun oppaswerk? Zoek niet verder! We hebben de gemiddelde uurtarieven van oppassen, uit de 21 landen waar we actief zijn, voor je op een rijtje gezet:

Na het vergelijken van de gemiddelde oppas uurtarieven per land, zien we dat de Nederlandse en Luxemburgse oppassen met een tarief van €6,60 een van de laagste uurtarieven vragen. In Portugal vraagt de gemiddelde oppas het minst met een tarief van €6,44 per uur.

De vraag luidt dan ook al snel: in welke landen worden oppassen het meest betaald? De top drie best betalende landen zijn Zwitserland, Denemarken en Australië. In Australië verdient een oppassen gemiddeld €11,11 per uur, terwijl dit in Denemarken nog iets hoger ligt met €12,31 per uur. Het hoogste uurtarief wordt aan de Zwitserse oppassen betaald, die gemiddeld €15,34 per uur verdienen.

Houd er rekening mee dat deze verschillen in het gemiddelde uurloon tussen oppassen in verschillende landen, deels ontstaan door verschillen in de kosten van het levensonderhoud en het inkomen tussen de landen. Hoewel oppassen in Zwitserland het meeste verdienen, zijn de gemiddelde prijzen van producten en diensten daar ook hoger dan in andere landen.

Vraag je je af wat de gemiddelde oppas in je land berekent? Bekijk de volgende infographic om erachter te komen!

babysittingprices_worldwide